A hiú hóember, a Farsang, és a „Jókai” találkozása

26 febr

A hiú hóember, a Farsang, és a „Jókai” találkozása

Közel egy éve merült fel az Egy nap a Csodamalomban gondolata, még a közösségi beszélgetések és tervezőműhelyek alkalmával. Többen emlékeztek rá, hogy a bábszínház a Malom épületében kezdte meg működését, később költözött csak a Kossuth utcára. A közösségi felmérés eredményeképp látjuk, hogy a Jókai városrész lakói a Deszka templom mellett a Malom épületére a legbüszkébbek városrészükben. Ebből a gondolatból kiindulva fogalmaztuk meg közösen azt az igényt, hogy az egyik nagyobb szabású rendezvény vagy akció mindenképp a Bábszínházhoz vagy a Malomhoz kötődjön. Jókai neve mellett ez fejezi ki talán a leginkább a ’jókais identitást’.

joajokain_190223_2.jpg

A rendezvényt meglátogatta Dr. Kiss János alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

Közös tervezés, előkészítés eredményeképp megvalósult eseményen mindenki hozzájárult a nap sikeréhez. A Csodamalom bábszínház télbúcsúztató, mesés előadásának központi figurája A hiú hóember kalandjaival búcsúztattuk a telet. Az előadásba nem csak a legkisebbek, de a felnőttek is bekapcsolódtak. Kézműves foglalkozások alkalmával alkalmuk nyílt a résztvevőknek egymással és az Jó a Jókain! programmal is megismerkedni. A legkisebbeket szinező várta, a nagyobbak filcből, természetes anyagokból állítottak össze hóember faliképet, de volt aki kitűzőt készített inkább. A részvevők között volt programozható Legókkal foglalkozó anyuka és apuka, gitárművész, ….. A kíváncsiabbak kitöltötték a Játssz Velünk! kvízestünk farsangi kérdéssorát is.

A közös munka és beszélgetés után forró tea és Jókai bableves várta a résztvevőket. A programon az előkészítésben, lebonyolításában és a fotók készítésekor önkéntesek segédkeztek.A közös munka és beszélgetés után forró tea és Jókai bableves várta a résztvevőket. A programon az előkészítésben, lebonyolításában és a fotók készítésekor önkéntesek segédkeztek.

jo_a_jokain_190223_vcs_10.jpg

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy velünk töltötte a farsangi, téltemető időszak szeles, de napos szombat délelőttjét.

Kategória: