FAMILY – Erős családok – a helybenmaradás záloga

• Kezdőlap
  • FAMILY – Erős családok – a helybenmaradás záloga

A projekt partnerei:

1. Vezető Kedvezményezett: Háromkő Ifjúsági, Természetjáró és Kulturális Egyesület (HU)

2. Kedvezményezett: Dom Svätého Gerharda – Pastoračné centrum (SK)

A projekt időtartama: 2022.07.01.-2022.09.30. (3 hónap)

A projekt teljes költségvetése: 30 098,08 EUR

Az ERFA támogatás összege: 25 583,36 EUR

A projektről

Röviden

Az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja által társfinanszírozott „FAMILY – Erős családok – a helybenmaradás záloga” (projektazonosító: FMP-E/2201/4.1/006) elnevezésű projekt partnerei a közös projekttervezés során több olyan célt fogalmaztak meg, melyek a határ mindkét oldalán megoldásra várnak, és aminek hatékony módja lehet az országokon átívelő jó gyakorlatok átadása.

Szlovákia és Magyarország is azokkal a még megoldatlan problémákkal küzd, hogy bár a nők a társadalom több, mint 50 %-át teszik ki, a gyermekvállalás során az élet nagyon sok területén hátrányt szenvednek, sőt kifejezetten marginális pozícióba kerülnek.

A projekt célja a kassai székhelyű Szent Gellért Pasztorációs Oktatóközpont és a miskolci székhelyű Háromkő Ifjúsági, Természetjáró és Kulturális Egyesület közötti együttműködés erősítése és elmélyítése, és olyan közös színvonalas, élményalapú családi napok és programsorozat szervezése, melyek a családi köteléket erősítik és népszerűsítik, illetve a nők munkaerőpiaci és élethelyzetét javítják.

Mindezen túl Magyarországon megszervezésre kerül egy 5 napos közös rendezvénysorozat workshopokkal, gyermek rendezvényekkel. Szlovákiában pedig egy 5 napos nyári tábor változatos, értékteremtő, családokat megszólító programmal.

Az együttműködés eredményeképpen olyan jó példák, minták kerülnek átadásra a határon túli partnernek, amelyek a másik félnél (akár a helyi szabályozás, akár a társadalmi felépítés eltérése miatt) még nem bevezetettek, ám helyben is jól működő gyakorlatok lehetnek.