TANÖSVÉNY A TAPASZTALATI TANULÁSÉRT!

• Kezdőlap
  • TANÖSVÉNY A TAPASZTALATI TANULÁSÉRT!

Pályázat címe: Tanösvény a tapasztalati tanulásért!
Pályázati azonosító: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00272
A támogatás összege: 6.000.000 Ft

A projekt kiegészíti Miskolc város azon törekvéseit, hogy a térség kulturális és turisztikai központtá váljon, ezzel is hozzájárulva a Bükk hegység és annak adottságainak népszerűsítéséhez. A „Bükk kapujánál” található Cserkészpark , – ahol a fejlesztés megvalósul – ideális helyszín azon ismeretek megszerzéséhez, ami kinyitja a világot az előtt az ismeretek, látnivalók és turisztikai célpontok előtt, melyek eddig el voltak rejtve a résztvevők előtt. A terület kiváló adottságait kihasználva, ahol az urbanizált közegből pár lépéssel ki lehet lépni a természetbe további célunk, hogy olyan környezettudatos társadalmi hozzáállást és gondolkodást mélyítsünk el a bekapcsolódó célcsoport felé, akik tudatos állampolgárként hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez. Ez az átfogó cél kiválóan kapcsolódhat a Green City és Smart City projektekhez, kiegészítve a környezetvédelem városi törekvéseit az egyén tudatos hozzáállásával, és a tágabb értelemben vett lakóhelye értékeinek ismereteivel.

A tanösvény az alábbi ismeretek elsajátítását tűzi ki célul:

• A természetjáráshoz, túrázáshoz kapcsolódó ismeretek bővítése
  • Tudatos állampolgári attitűd kialakítása a környezetvédelem tekintetében
  • A Bükk rejtett kincseinek bemutatása
  • A város „nem szokványos” történetének tematikus bemutatása
  • Játékos formában olyan különböző „cserkész” ismeretek, melyek a civil életben használhatók
  • Természetben való kulturált szabadidő eltöltésének biztosítása családok és baráti társaságok részére, fókuszálva a kisgyermekes családokra
  • Oktatási intézmények számára bemutató óráknak helyszín biztosítása

A projekt a Miskolc Megyei Jogú Város „DIósgyőri Horizont" CLLD pályázatának támogatásából valósul meg.