Őszi műhelymunkáink

30 szept

Őszi műhelymunkáink

Októberben mozgalmas lesz az életünk, előttünk áll két fontos utazás. Mi már nagyon várjuk! Hogy miért? Mert négy határon túli partnerünkkel közösen tudunk majd gondolkodni.
Először Felvidékre látogatunk el Rozsnyóra (szlovákul Roznava), ahol a Gömör Ifjúsági Társaság (GIT), illetve a Fundament Polgári Társulás tagjaival fogunk találkozni. A GIT szervezete 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy a Rozsnyón és környékén élő magyar diákok és fiatalok érdekképviselete legyen, szervezzen számukra különféle szabadidős programokat, a magyar nyelvű művelődési tevékenységet fejlessze, valamint a gömöri régió népszerűsítésében vállaljon szerepet. A szervezet megalakulása óta számtalan kisebb-nagyobb tevékenységet valósított meg: létrehozott egy nonprofit szolgáltató egységet, kiadványokat jelentetett meg, kulturális programokat, előadásokat, táborokat, fesztivált szervezett, túravezető szolgálatot alapított. Munkájuk során együttműködnek szinte valamennyi régióbeli civil szervezettel, a környékbéli települések önkormányzataival, iskoláival, intézményeivel, vállalkozókkal, a sajtó helyi és országos képviselőivel.
A Fundament Polgári Társulásról bővebben a következő bejegyzésben írunk, nézz vissza később!