Önkéntes munkával a hőseinkért

Önkéntes munkával a hőseinkért

Az I. Világháború végének 100. évfordulójához közeledve azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a Miskolc – Tetemváron lévő elfeledett és a miskolci cserkészek által felkarolt I. Világháborús temető rendbetételének önkéntes munkájához csatlakozni szeretnénk olyan formában, hogy a munkálatokhoz a miskolci civil-, illetve a forprofit szektort is megszólítjuk. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház ezúton meghívja Önt és munkatársait a 2017. május 20-án 10 órakor megrendezésre kerülő Önkéntes Akciónapra, melynek keretén belül a miskolci I. Világháborús Hősök temetőjének rendbetételére kerül sor.

Az önkéntes akciónap során a sírköveken lévő neveket festjük újra, illetve a terület gereblyézését és gazírtást is el szeretnénk végezni. A program rendhagyó történelem órával végződik, amikor az I. Világháború miskolci vonatkozásairól hallhatunk információkat miközben helyben készült meleg ebédre invitáljuk a résztvevőket. A munkálatokhoz felszerelést biztosítunk, munkásruhát szükséges csak hozni. A programba bekapcsolódó szervezetek és cégek nevét nyilvánosságra hozzuk.

Az esemény fővédnöke Dr. Pfliegler Péter alpolgármester úr, aki jelenlétével is támogatja kezdeményezésünket.

Bízom benne, hogy ön is fontosnak tartja kezdeményezésünket és támogatja azt jelenlétével, hogy a május utolsó vasárnapján lévő Hősök Napján már méltó körülmények közt helyezhessük el a megemlékezés koszorúit.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a bazmegye.cseoh@gmail.com, 20/777-30-76 elérhetőségek egyikén legyen szíves jelezni

hosok-temetoje_0528

ReforrasCikk


hosok-temetoje20160326-compressed

Köszönjünk mindenkinek a segítséget a temetőtakarításon!

Az akcióról a Minap.hu portálon jelent meg egy rövid beszámoló:

“Csaknem ötven önkéntes fiatal takarított ma az első világháborúban elesett hősök temetőjében. A hatszáz sírnál miskolci középiskolások gereblyéztek és rendezték a sírköveket.”

http://minap.hu/cikkek/takaritas-az-elso-vilaghaborus-hosok-sirjanal


plakat_20151010


Plakat_20150530


miskolcmegemlekezes


A Hősök Temetőjében 2014. május 10-én tartott temető takarításról, interaktív történelemóráról a média is beszámolt:


plakat_20131019


plaki_ivh_2013may


plakat_20121020


plakat_20111015