Megjelent Az én megyém!

1 dec
0

Megjelent Az én megyém!

A Háromkő Egyesület kiadásában megjelent Csontos László miskolci újságíró, író „Az én megyém! Borsod, Abaúj-Zemplén és egy csipet Gömör” című megyetörténeti könyve, amely a Vizsolyi Bibliától  a tokaji aszúig számos hungarikumot is bemutat.

A szerző nem klasszikus történelemkönyvet írt, amikor az idővonal mentén lineálisan halad a történet, hanem, több, mint hatvan történeten keresztül mutatja be Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, Mezőkövesdtől Pácinig, Ózdtól Ónodig, minden régiót. a rudabányai őslényteleptől az ómassai őskohón át Boldogkő váráig. Sok érdekes történet, a megyei értékei. Ajánljuk az itt élőknek, a megyéből elszármazottaknak, s azoknak is, akik ide készülnek, mint turista. A sok érdekes történeten keresztül megismerhetik Borsod-Abaúj-Zemplént.

A könyv ünnepélyes bemutatóját december 8-án tartja 11 órától Miskolcon, Csontos László, valamint dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium államtitkára és Szunyogh László, Miskollc főépítésze, majd a szerző dedikál.  A helyszín: Miskolc, Széchenyi utca 107. A kötet megvásárolható a Géniusz miskolci és ózdi boltjában, valamint Miskolcon, a Búza téri templom mögött, a Szeles utca 35. alatti görögkatolikus Ikon- és Kegytárgyboltban. Rövidesen elérhető lesz webshopon keresztül is, nyomtatott és elektronikus formában.

Kategória: