Generációk: a változás generátorra

24 júl

Generációk: a változás generátorra

Legutóbb a generációkkal kapcsolatos cikkek ajánlásával foglalkoztunk. Célunk az volt, hogy egy kis alapot adjunk, hogy a pályázatunkhoz kapcsolódóan is elmélyüljön bárki a nemzedékek ismeretében. Azt valljuk, hogy ha a korosztályi módszerekkel közelítjük meg az egyéneket, hatékonyabbak leszünk. Gondoljunk csak bele, hogy a fiatalok (például az általános iskolások) számítógépes tudása már most sokszor lekörözi az idősebb generációk tagjaiét. Ezért is fontos, hogy az élet minden területén átalakuljanak, a generációkhoz kapcsolódóan jobban illeszkedjenek a folyamatok például az iskolában, a közösségi közlekedésben, a szórakozási lehetőségekben és még számos más területen.
A mostani fiatalokat a szakirodalom az alfa és Z generációkba sorolja és digitális bennszülöttnek is nevezi őket, hiszen nekik az internet, az elektronikai kütyük (okostelefonok, tabletek, számítógépek) már a lételemükké váltak. A fiatal generációkkal kapcsolatban Tari Annamária pszichológus könyveit ajánljuk (például Z generáció, Generációk online).
Jó olvasgatást kívánunk, hamarosan új bejegyzéssel várunk, nézz vissza később!