Tehetségpont

Egyesületünk a MATEHETSZ hálózatának regisztrált tehetségpontja 2014 év vége óta. 2015-ben kezdtük el a tényleges munkát, melynek keretén belül a népzene és néptánc területén fejtettük ki tevékenységünket. Célcsoportunk óvodás korú gyermekek, akik a mozgásfejlődéstől kezdve, a ritmusérzék kialakításán keresztül egészen az énekhangképzésig bezárólag intenzíven fejleszthetők. A népzenével és néptánccal az interperszonális készségek minden szegmensét, a kommunikáció ide vonatkozó területeit, a megfigyelési és probléma megoldási készségeket tudjuk fejleszteni.

2016. júniusától egyesületünk már „Akkreditált Tehetségpontként” folytatja működését, miután a MATEHETSZ szakértői alkalmasnak találták szervezetünket az akkreditációra.

A miskolci Petneházy úti óvodával együttműködve alakítottuk ki a tematikánkat. A heti rendszerességű foglalkozásokon megtanult népi játékok, népdalok, néptánc mozgáselemek, folklórszövegek elmélyítését és kontextusba helyezését szolgálják a külső helyszínek:  kiállítás megtekintése (népviseletek) és a múzeumpedagógiai foglalkozás (néphagyományok).