Önkéntes nap 2018. október 13.

Mivel szombat munkanap volt, eredetileg vasárnapra terveztük az őszi önkéntes napot, de látván a hirdetésünket Szemerszki Mihály a Búza-téri görög katolikus parókus jelentkezett, hogy 15 fővel szombat délután jönnének segíteni a munkálatokhoz. Nagyon megörültünk a nagylelkű felajánlásnak és gyorsan át is szerveztük kicsit a hétvégét. A Fráter Gimnáziumban tanuló hittanos csoport nagyon lelkesen kezdett a munkának, ami az alábbiakból állt: a temetőt övező 50-100 méteres sávban – ami gyakorlatilag egy dzsungel – újabb, eddig elő nem került katonai sírkövek keresése, az emléktábla lefestése, illetve az átstrukturált temető adatbázisának frissítése laptoppal.
A sűrű akácosban, ami számtalan pólót és nadrágot megszaggatott a diákok 14 db eddig fel nem fedezett sírkövet találtak!
Vagyis még több katona sírja került elő, olyanoké, akiket ha most nem találunk meg az emlékük örökké a semmibe vész! A kiásott, koszos köveket a diákok megtisztították, és krétával olvashatóvá tették a neveket!
A történelmi áttekintést tartalmazó emléktáblára is rá fért már a lazúrozás, három rétegben kenték le, annyira szívta magába a lazúrt a fa felület. Zárásként egy csoportképet is készítettünk. Köszönjük a munkátokat!

Adó 1%

Kérjük adója 1%-val támogassa szervezetünk működését!

Adószám: 18443947-1-05

Tehetségpont

Amennyiben a Tehetségpont hálózatról szeretne többet megtudni, látogasson a tehetseg.hu oldalra, az alábbi képre kattintva: