Jó a Jókain!

A Háromkő Egyesület a Miskolc MJ Város által meghirdetett TOP 6.9.2 “Helyi identitás és kohézió erősítése” pályázat keretein belül valósítja meg közösségépítő programjait a Jókai lakótelepen. A tervezési szakaszban 2018. április – július hónapban közösségi beszélgetések, interjúk és kérdőív segítségével kérdezzük meg az itt élőket, így tudjuk kialakítani a ‘Jó a Jókain, – közös programok, közös identitás’ szakmai programját. A közösségi beszélgetés témája a városrész jelenlegi kulturális, közösségi és közlekedési helyzete az itt élők szempontjából. Szeretnénk, hogy a helyiek lehetőséget kapjanak a városrész közösségi életének alakítására, közös ügyeik intézésére. Reméljük, hogy a beszélgetések és interjúk egy jó kiindulási pontot képeznek a helyi közösség megteremtésében és megerősítésében, melyet egy három éven át tartó programsorozat kísér. Abban bízunk, hogy olyan eseményeket valósítunk így meg, amiket a helyiek találnak ki és amibe szívesen bekapcsolódnak.

A konkrét programok várhatóan 2018 szeptemberében kezdődnek és 36 hónapon keresztül, tehát három éves perióduson át tartanak. Várható események és programok a bűnmegelőzés, közbiztonság és közlekedésbiztonság vonatkozásában, helytörténeti témakörben. Minden program központi eleme, hogy a helyi közösségek igényeire és aktivitására épít, és helyi értékeket kíván feltárni.

A már megtartott közösségi beszélgetésekről, feltárt problémákról, megoldási javaslatokról bővebben olvashatsz blogunkon.

Kíváncsi vagy eredményeinkre, programjainkra?

Kövesd folyamatosan frissülő oldalunkat!

Csatlakozz közösségi hálón található csoportunkhoz!

 

 

Adó 1%

Kérjük adója 1%-val támogassa szervezetünk működését!

Adószám: 18443947-1-05

Tehetségpont

Amennyiben a Tehetségpont hálózatról szeretne többet megtudni, látogasson a tehetseg.hu oldalra, az alábbi képre kattintva: