A parkban végzett munka

Egyesületünk fenntartásában működik a Majális-park mellett lévő Bodnár Gábor Cserkészpark. A Cserba Lajos bá’ által megálmodott és a ’90-es évek elején az öregcserkészek, illetve a Nagy Lajos király cserkészcsapat tagjainak keze által létrehozott miskolci cserkészpark Bodnár Gábor halála után vette fel annak nevét. A park fejlesztését az öregcserkészek két évtizeden keresztül végezték, ám idős koruk és Teremtőhöz való megtérésük miatt a park gondozása pár évig szünetelt, aminek a 2010-es árvíz rombolása sem tett jót. Egyesületünk 2014-ben határozta el, hogy átveszi a park fenntartását. Az árvíz vájta árkot még abban az évben földmunkagéppel eltüntettük, és az elkorhadt fákat kivágattuk.

2015-ben új asztalok, padokat és egy szemetest is kihelyeztünk, továbbá egy szalonnasütőt is beüzemeltünk. A területen cserkészmozgalmunkat bemutató tablókat is felállítottunk, hogy aki arra jár megismerhessen bennünket.

A területet azóta is folyamatosan gondozzuk, kaszáljuk a füvet és rendszeresen elhordjuk az arra látogatók által otthagyott szemetet. Ez utóbbi sajnos óriási terhet ró ránk, pedig bíztunk abban, hogyha megnyitjuk a miskolci polgárok előtt parkunkat, akkor vigyázni fognak annak rendjére.

A park használata során természetesen a cserkészeké a prioritás, ha csoportok szeretnék a parkot használni, ahhoz bejelentkezés szükséges.

2016-ban tovább fejlesztettük a parkot, amit az áprilisi cserkésznapra időzítettünk. A területen található két gravitációs vécét (lsd még: árnyékszék, pottyantós budi) hoztuk rendbe, amit a vandálok szétvertek.

Az építményt újra vakoltuk, lefestettük, az ülőkéket rendbe hoztuk, zárható ajtókat tettünk fel.

Ezen túl újabb korhadt fákat vágattunk ki az arra járók biztonsága érdekében. A kihelyezett padokat és asztalokat újabb rétegben lefestettük. A legnagyobb gondot idén is az arra járók által otthagyott és felhalmozott szemét folyamatos elszállítása jelentette, de hétről-hétre megoldottuk.

Koszonto_tablo-page-001

Adó 1%

Kérjük adója 1%-val támogassa szervezetünk működését!

Adószám: 18443947-1-05

Tehetségpont

Amennyiben a Tehetségpont hálózatról szeretne többet megtudni, látogasson a tehetseg.hu oldalra, az alábbi képre kattintva: