A királynék városában

20 júl

A királynék városában

Veszprémben négy napot töltöttünk, mert időt szerettünk volna hagyni arra, hogy a látogatásunk alkalmával bemutatott fejlesztések eredményeit a „terepen” is megnézhessük. A szakmai program most is változatos volt: találkoztunk a szociális szférában tevékenykedő szervezetekkel, sok innovatív és országosan is egyedülálló kampánnyal ismerkedhettünk meg pl. a fogyatékkal élők integrációja kapcsán. Sok jó ötletet tanultunk és vehettünk át egy multifunkcionális iroda térszerkezeti berendezése, kialakítása, illetve a párhuzamosan futó projektek rendszerszemléletű strukturálása kapcsán. Rengeteget tanultunk egy olyan ifjúsági szervezettől, amely az elmúlt 10 évben több, mint 170 (!) külföldi önkéntest fogadott a világ minden pontjáról, és amely maga is szervez és delegál önkénteseket külföldre. Nagyon fontos és a szervezetek számára megoldatlannak tűnő problémaként megjelenő témakör volt még a vezetői kiégés és utánpótlás, a pályázatok nélküli forrásteremtés lehetősége, és a vállalt tevékenységek megújulásának kérdésköre is. Hamarosan újabb bejegyzéssel jövünk, nézz vissza később!